Over chiropractie

De chiropractor helpt bij tal van klachten
Je kunt voor de meest uiteenlopende klachten bij een chiropractor terecht. Veel klachten die een chiropractor behandelt, betreffen rug, nek en schouders. Maar ook hoofdpijn, migraine en Ischias kunnen sterk verminderd worden door een behandeling.

Wervelkolom staat centraal
Bij chiropractie gaat men ervan uit dat veel gezondheidsklachten in de wervelkolom en het zenuwstelsel ontstaan. Je lichaam wordt namelijk bestuurd door het zenuwstelsel.

De chiropractor kijkt naar de stand van de wervels en corrigeert zo nodig. Een stoornis in de wervelkolom noemen we een subluxatie. De chiropractor zal onder meer door middel van een manuele behandeling (met de hand) de subluxaties opheffen en meer ruimte maken tussen de wervels, waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Er komen dus geen medicijnen of medische ingrepen aan te pas.

Vergoeding zorgkosten
Chiropractie wordt door vrijwel alle aanvullende verzekeringen voor een groot deel vergoed. Voorwaarde is wel dat de praktijk is aangesloten bij één van de beroepsverenigingen DCF, NCA of CCA.

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken met de chiropractor. Dit heeft geen gevolgen voor de vergoeding.

Voor een overzicht van alle vergoedingen kunt u kijken op: www.chiropractievergoeding.nl

Wil je weten welke chiropractoren bij jou in de buurt zitten? Jouwchiropractor.nl vertelt het je.